Smart Future Smart Future

Начало Forums Дискусии Наука и бизнес за интелигентно бъдеще Наука и бизнес за интелигентно бъдеще

Наука и бизнес за интелигентно бъдеще

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of Eleonora Eleonora 7 years, 11 months ago.

  • Author
    Posts
  • #7575
    Profile photo of Eleonora
    Eleonora
    Participant

    Доц. Елеонора Танкова, декан на Факултет “Международна икономика и администрация” – Варненски университет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

    Още е рано да си дадем сметка какви са измеренията и ефектите на четвъртата индустриална революция, но тя се различава основно от първите три по своята динамика и обхват. Тя има системен характер и както и предходните има потенциала да умножи общественото богатство, но това ще бъде факт само за хората, които имат, които умеят да боравят с информация.  Това каза доц. Елеонора Танкова, декан на Факултет “Международна икономика и администрация” във Варненския свободен университет в предаването Investbook на Blooberg TV Bulgaria.

    “Дигитализацията ще доведе и до поредното разслоение на обществото. Знанието и технологиите са новият фактор за икономически растеж. Тези предизвикателства са много сериозни за бизнеса, и за университетите, защото трябва много бързо да се намерят правилните механизми, за да се промени начинът, по който се предлага техния продукт в новата среда”. 

    Нарушава се традиционната структура на пазара на труда, каза още Танкова. По думите й “бързо се появяват нови професии, нова заетост и университетите трябва да отговарят новите пазарни изисквания”, като водещи в процеса на образованието трябва да бъдат дигитализацията и интернационализацията”.

You must be logged in to reply to this topic.